jacky 發表於 2012-11-29 12:50

學友有女萬事足唔追多個仔→雙魚座 於 2006-08-15 08:51:00

發表者: 雙魚座 於 2006-08-15 08:51:00 (275 人閱讀過)

學友有女萬事足唔追多個仔
(東方) 08月 15日 星期二 03:00AM

【東方日報專訊】張學友昨日飛上海大談湊女經,一臉慈父相,又提到雖然被三個女人管住,依然感覺幸福,更為怕分薄照顧乖女,寧願放棄追多個仔,簡直女兒大過天。

學友昨日以代言人身份出席「惠氏在華20周年慶典」,名副其實搵奶粉錢,還大談湊女趣事:「我屋企畀三個女人管住,細女見到電話就爭住,雖然佢唔識聽;大女就每事問,仲好detail,成日問我:『今日出街呀?去幾耐?四個鐘即係幾耐?』」

唔想囡囡入娛圈

問到會否讓女兒拍廣告?他說:「我希望小朋友有正常生活,唔好入娛樂圈,不過父母只可以照顧仔女,唔可以控制佢,最欣慰係囡囡健康成長,冇其他要求。(會唔會追多個?)可能性低,怕唔夠時間照顧,唔想成日忽略佢。(囡囡做錯事會唔會打?)唔會好似阿媽一巴星咁打我,只係打手板,罰兩星期冇糖食。」

有大陸記者問學友對王菲(新聞 - 網站 - 圖片)女兒有兔唇的看法,他嚴肅說:「做父母當然好難過,想一自己就知,希望傳媒畀多空間佢。」

http://hk.yimg.com/hk/providers/od/20060815/0815enew17b1.jpg' align='right
頁: [1]
查看完整版本: 學友有女萬事足唔追多個仔→雙魚座 於 2006-08-15 08:51:00