一晚喊兩次 千嬅震住同學友合唱

發佈者: jacky | 發佈時間: 2015-1-29 17:46| 查看數: 1105| 評論數: 0|帖子模式

一晚喊兩次        千嬅震住同學友合唱
蘋果日報 建立時間: 0129 17:00

楊千嬅自爆最初唔敢搵學友做嘉賓,又話:「我今日好開心呀!當年我哋參加新秀,個個報名都唱學友嘅歌,我都揀咗〈李香蘭〉。」

楊千嬅尋晚開第五場騷,雖然佢係喊包,不過尋晚一晚喊兩次,認真誇張。第一次係唱〈笑中有淚〉時突然嗚咽唱唔到,第二次係同嘉賓張學友合唱後,呢個水瓶座真係喊唔停。

張學友先係獻唱〈還是覺得你最好〉,然後與千嬅手拖手合唱國語歌〈你最珍貴〉。千嬅都話:「我好緊張呀,我練咗呢首歌兩個月啦!」千嬅仲爆料,指老公丁子高是學友粉絲:「我老公仲緊張呀!呢首歌對我哋好有意義,因為係當年結婚時嘅合唱歌!今日好多謝你(指張學友),我覺得好amazing!」難怪過往四場騷都坐VIP位嘅丁子高,尋晚坐第一行,要近距離欣賞老婆同偶像學友合唱啦。

學友就話:「其實我以前都以為千嬅傻傻哋,但之前我搞咗阿梅個騷,由開始打電話畀千嬅到做完個騷,叫佢做乜,佢都話『好呀』、『OK』。令我非常非常感動。我覺得千嬅應該擁有一切最好,因為佢係個好人。」估唔到歌神唱歌掂,原來把口仲掂!

觀看新聞影片請點:http://www.jackyclub.com/thread-16045-1-1.html

最新評論

【分享到…】
【學友新聞】
87首次演唱會黑膠復刻 張學友兌現37年前承諾
87首次演唱會黑膠復刻 張學友兌現37年前承諾 2024-10-05 樂聚此地 / 三點水, 音樂 ...
張學友聲帶感染紅腫 宣佈取消3場演出發長文道歉
張學友聲帶感染紅腫 宣佈取消3場演出發長文道歉 2024/07/25 中時新聞網 史晏寧 63歲 ...
《海關戰線》謝霆鋒打得未盡興 張學友專注唱歌告別動作片
《海關戰線》謝霆鋒打得未盡興 張學友專注唱歌告別動作片 明報 2024年07月04日 【明 ...
張學友合作謝霆鋒為《海關戰線》獻新曲
張學友合作謝霆鋒為《海關戰線》獻新曲 2024/06/28 中國時報 尤嬿妮 「歌神」張學友 ...
張學友重返大銀幕 唱真實自白
張學友重返大銀幕 唱真實自白 自由時報 2024/06/28 05:30 〔記者陽昕翰/台北報導 ...
張學友:演《海關戰線》是因為謝霆鋒 也是還人情
張學友:演《海關戰線》是因為謝霆鋒,動作戲他比較遷就我 搜狐娛樂 2024-06-24 21:1 ...
海關戰線|張學友讚霆鋒做動作指導無得彈 感慨身體未痊癒
海關戰線|張學友讚霆鋒做動作指導無得彈 感慨身體未痊癒 am730 2024-06-24 21:50:47 ...
張學友獲第45屆十大中文金曲 優秀流行華語歌曲獎金獎
Yahoo 娛樂圈 2024年6月23日週日 由香港電台主辦的《第45屆十大中文金曲》頒獎禮於今 ...
張學友末場演出 病毒依舊不放過他 相約2025年再見
張學友末場演出 病毒依舊不放過他 鏡文學 陳于嬙 2024年6月16日 週日 張學友《60+》 ...

手機版 | 文字版 | 【學友熱】Jacky Fever Club   

GMT+8, 2024-10-25 06:24 , Processed in 0.460981 second(s), 33 queries .