【嘉玲生日】上台特別多謝助手 陪伴19年

發佈者: jacky | 發佈時間: 2014-12-8 10:20| 查看數: 1077| 評論數: 0|帖子模式

【嘉玲生日】上台特別多謝助手 陪伴19年 王菲冇開金口唱歌
蘋果日報 1207 23:48 / 建立時間: 1207 22:25

學友因為另有活動出席,10點半先到場。

(攝影:仇志德、陳俊強)(蘋果日報)

今晚劉嘉玲就喺灣仔君悅酒店,豪花百萬搞生日P,嘉玲今晚擺咗12圍,菜式就中西合壁,嘉玲仲送咗相薄畀到場嘅賓客。

嘉玲亦請來一個法國畫家,專程喺瑞士過嚟,畫咗一張嘉玲12歲個樣嘅畫畀佢,因為嘉玲好鍾意呢張相。劉謙就表演魔術,現場仲有live band演出,不過王菲就冇上台。

之後嘉玲換咗件紅色連身裙上台分享感受,佢話好感動有好多人滋潤佢,仲特別多謝佢嘅助手CK 19年嚟陪住佢,而10點左右,王菲就離開,10點半嘅時候,工作人員就拎咗十幾袋禮物出嚟搬上車,當中有唔少名牌。

而學友就因為要出席港台Uncle Ray 90歲大壽活動,所以10點半先到,佢到場時手上拎住個紅色紙手袋仔,記者影相時唔小心跣腳,學友即問有冇事。問到佢送咩俾嘉玲,佢話:「都係嗰啲啦,禮物同卡囉。」佢一路入酒店門口就同記者講:「唔該晒,bye bye。」到10點45分左右,趙薇就離開。

到11點,向華強就自己一個人離開,太太陳嵐就仲喺場內,最奇怪係向華強自己坐的士走,而唔係私家車。再過多一陣,梁朝偉媽媽亦離開,佢面對傳媒笑容滿面同記者朋友講bye bye。

到11點45分,劉偉強就面紅紅咁走,問佢有冇唱歌,佢話學友就有唱《NEW YORK NEW YORK》,嘉玲就冇唱。之後向太,何超盈,何柱國同張學友等亦陸續離場。問學友唱咗幾首歌,佢話一首,咁係咪嘉玲點唱?佢笑言:「係佢唱我唱,唔係點唱。」咁在場邊個醉咗?佢話:「表面睇係劉嘉玲同梁朝偉。」問到例醉嘅志偉,佢就話:「未喎,可能今晚要令大家失望。」又表示聽朝有嘢做所以早走。  

劉嘉玲喺灣仔君悅酒店,豪花百萬搞生日P。

最新評論

【分享到…】
【學友新聞】
87首次演唱會黑膠復刻 張學友兌現37年前承諾
87首次演唱會黑膠復刻 張學友兌現37年前承諾 2024-10-05 樂聚此地 / 三點水, 音樂 ...
張學友聲帶感染紅腫 宣佈取消3場演出發長文道歉
張學友聲帶感染紅腫 宣佈取消3場演出發長文道歉 2024/07/25 中時新聞網 史晏寧 63歲 ...
《海關戰線》謝霆鋒打得未盡興 張學友專注唱歌告別動作片
《海關戰線》謝霆鋒打得未盡興 張學友專注唱歌告別動作片 明報 2024年07月04日 【明 ...
張學友合作謝霆鋒為《海關戰線》獻新曲
張學友合作謝霆鋒為《海關戰線》獻新曲 2024/06/28 中國時報 尤嬿妮 「歌神」張學友 ...
張學友重返大銀幕 唱真實自白
張學友重返大銀幕 唱真實自白 自由時報 2024/06/28 05:30 〔記者陽昕翰/台北報導 ...
張學友:演《海關戰線》是因為謝霆鋒 也是還人情
張學友:演《海關戰線》是因為謝霆鋒,動作戲他比較遷就我 搜狐娛樂 2024-06-24 21:1 ...
海關戰線|張學友讚霆鋒做動作指導無得彈 感慨身體未痊癒
海關戰線|張學友讚霆鋒做動作指導無得彈 感慨身體未痊癒 am730 2024-06-24 21:50:47 ...
張學友獲第45屆十大中文金曲 優秀流行華語歌曲獎金獎
Yahoo 娛樂圈 2024年6月23日週日 由香港電台主辦的《第45屆十大中文金曲》頒獎禮於今 ...
張學友末場演出 病毒依舊不放過他 相約2025年再見
張學友末場演出 病毒依舊不放過他 鏡文學 陳于嬙 2024年6月16日 週日 張學友《60+》 ...

手機版 | 文字版 | 【學友熱】Jacky Fever Club   

GMT+8, 2024-10-6 21:16 , Processed in 0.189291 second(s), 33 queries .