【蘇永康結婚】學友唔敢教蘇永康造人

發佈者: jacky | 發佈時間: 2014-12-2 23:07| 查看數: 1101| 評論數: 0|帖子模式

【蘇永康結婚】學友唔敢教蘇永康造人:問啲熟手0架啦!
蘋果日報 2014-12-02 19:52:00

(攝影:葉君海、沈健程)

今晚出席蘇永康婚宴嘅賓客,傍晚開始陸續抵達婚宴現場洲際酒店,當中包括唱片公司老闆林建岳、黃柏高、任達華及任賢齊等,而張學友於晚上6點幾左右由助手陪同下抵達酒店,太太羅美薇沒有同行。

學友話MayMay一向唔習慣去多圈中人嘅場合,而佢今日亦都只係帶咗禮金到賀,冇特別買禮物,但禮金多少就不肯透露。

有指康仔話婚後會開始造人大計,咁學友有冇乜嘢提議?學友搞笑道:「嘩!我生手咗咁耐,問啲熟手0架啦!」

今晚婚宴真係比頒獎禮更熱鬧,雖然傳說中會到嘅王菲霆鋒最後未有出席,但安仔嘅另一半鄭秀文、同劉浩龍女友祖兒都來到賀,學友直言:「咁梗係,頒獎有派系,喜事就冇。」

至於派系是唱片公司形成還是電視台,學友聞言即笑笑口說:「我都唔去,同我冇關係,但係唔同媒體有自己嘅制度,唱片公司又有自己嘅睇法,各自決定啦!」

對於無綫終於跪低,沒有合約嘅歌手都可以現身任何節目,學友大讚是好事,佢話:「本來就應該冇呢啲事(限制)係咪先?咁恭喜佢哋啦!睇化咗喇!咁先百花齊放嘛!」

最新評論

【分享到…】
【學友新聞】
張學友聲帶感染紅腫 宣佈取消3場演出發長文道歉
張學友聲帶感染紅腫 宣佈取消3場演出發長文道歉 2024/07/25 中時新聞網 史晏寧 63歲 ...
《海關戰線》謝霆鋒打得未盡興 張學友專注唱歌告別動作片
《海關戰線》謝霆鋒打得未盡興 張學友專注唱歌告別動作片 明報 2024年07月04日 【明 ...
張學友合作謝霆鋒為《海關戰線》獻新曲
張學友合作謝霆鋒為《海關戰線》獻新曲 2024/06/28 中國時報 尤嬿妮 「歌神」張學友 ...
張學友重返大銀幕 唱真實自白
張學友重返大銀幕 唱真實自白 自由時報 2024/06/28 05:30 〔記者陽昕翰/台北報導 ...
張學友:演《海關戰線》是因為謝霆鋒 也是還人情
張學友:演《海關戰線》是因為謝霆鋒,動作戲他比較遷就我 搜狐娛樂 2024-06-24 21:1 ...
海關戰線|張學友讚霆鋒做動作指導無得彈 感慨身體未痊癒
海關戰線|張學友讚霆鋒做動作指導無得彈 感慨身體未痊癒 am730 2024-06-24 21:50:47 ...
張學友獲第45屆十大中文金曲 優秀流行華語歌曲獎金獎
Yahoo 娛樂圈 2024年6月23日週日 由香港電台主辦的《第45屆十大中文金曲》頒獎禮於今 ...
張學友末場演出 病毒依舊不放過他 相約2025年再見
張學友末場演出 病毒依舊不放過他 鏡文學 陳于嬙 2024年6月16日 週日 張學友《60+》 ...
張學友二度道歉 “表現最差的一場”
張學友二度道歉 “表現最差的一場” 中國報 2024.06.16 (台北訊)“歌神”張學友因 ...

手機版 | 文字版 | 【學友熱】Jacky Fever Club   

GMT+8, 2024-9-29 10:23 , Processed in 0.192409 second(s), 33 queries .