jacky 發表於 2012-11-29 12:51

學友否認 獅子食米奇→雙魚座 於 2006-09-13 09:06:01

發表者: 雙魚座 於 2006-09-13 09:06:01 (353 人閱讀過)

學友否認 獅子食米奇
(東方) 09月 13日 星期三 03:00AM

【東方日報專訊】張學友昨日以續任香港迪士尼樂園名譽大使身份,冒風雨出席迪士尼一歲生日慶典,以實際行動粉碎傳聞他獅子開大口,開出千萬續約條件,嚇怕迪士尼的謠言。

學友以一身型仔look出現,穿碎花恤衫襯西裝,腳踏黑色露趾涼鞋,雖然慶典進行時一直落雨,但他心情靚爆,還向記者展示其金色米奇襟章,他笑說:「我升職,做滿一年先有呢個襟章,米奇係我老闆。」

續約兼升職

剛與迪士尼續了新約兼升職的學友,否認開價千萬要求續約,他說:「完全冇呢件事,我唔係講錢,雖然冇錢係唔得,但唔係一個必須大前提,佢一路搵我傾好耐,但我忙搬屋,後來先意會到外國公司好緊張、好重視合約,一日唔簽妥,佢都好似周身唔聚財,其實新約同之前差唔多。」

對於家中菲傭涉嫌偷去其私人信件及照片一案,學友說:「我覺得好大威脅,如果係偷錢可以炒算數,但佢我資料,令我好不安,加上我又有小朋友,所以要去報警,差人都話有個檔案好,遲我都要出庭。」

舊居大裝修

學友的舊居大肆裝修一年,裝修費豈非很龐大?他打趣笑說:「總之就勤力做,(唔怪得有咁傳聞喇?)所以我拍好多廣告。」此外,學友跟劉嘉玲(新聞 - 網站 - 圖片)、梁朝偉(新聞 - 網站 - 圖片)都相熟,對嘉玲父親在大浪灣一公廁內猝死,他感到難過,他說:「我都唔知點問候佢,我自己爹身體唔好,我都明白佢感受。」
http://hk.yimg.com/hk/providers/od/20060913/0913enew09b1-s.jpg' align='right
頁: [1]
查看完整版本: 學友否認 獅子食米奇→雙魚座 於 2006-09-13 09:06:01