jacky 發表於 2012-11-29 12:50

學友被軟硬窒無得去海洋公園→雙魚座 於 2006-07-30 14:38:49

發表者: 雙魚座 於 2006-07-30 14:38:49 (343 人閱讀過)

學友被軟硬窒無得去海洋公園
(星島) 07月 30日 星期日 03:30AM
(綜合報道)

(星島日報報道)「軟硬天師演唱會」前晚舉行第2場,方力申和鄧麗欣前往捧場,但卻未有同坐。演唱會甫開始,軟硬便和歌迷握手,歌迷反應十分熱烈,掀起全場高潮。前晚軟硬邀請了張學友任嘉賓,並獨唱了一曲《頭髮亂了》。

身為迪士尼大使的學友,被軟硬問及任大使的目的,他即大賣口乖說﹕「讓奇妙飛翔﹗」怎料阿葛即取笑說﹕「但你做大使之後,海洋公園(新聞 - 網站 - 圖片)生意都係咁好喎﹗咁如果你想帶囡囡去海洋公園,佢會唔會唔畀你入去﹖」學友聞言十分尷尬,只好苦笑說﹕「畀多時間我,我入唔到去,咪叫我老婆帶囡囡去囉﹗」全場即報以熱烈掌聲。及後軟硬更將學友的《你的名字我的姓氏》大改歌詞,十分搞笑。取笑完學友後,軟硬又將Twins和方力申、鄭中基的緋聞擺上,觀眾反應同樣熱烈。

另外,對於日前有報道指阿葛表現緊張,經常走錯位和甩嘴,林海峰前晚為拍檔澄清﹕「我係專登排成咁,因為阿葛最適合跳影子舞。」

http://hk.yimg.com/hk/providers/singtao/20060730/20060730fp06y.jpg' align='right
頁: [1]
查看完整版本: 學友被軟硬窒無得去海洋公園→雙魚座 於 2006-07-30 14:38:49