jacky 發表於 2012-11-29 11:25

學友帶挈女兒一世免費→雙魚座 於 2004-07-23 09:22:22

發表者: 雙魚座 於 2004-07-23 09:22:22 (208 人閱讀過)

學友帶挈女兒一世免費
7月 23日 星期五 03:00 更新

【東方日報專訊】張學友(新聞 - 網站 - 圖片)獲香港迪士尼樂園委任為名譽大使,昨日的記者會吸引了逾百記者到場採訪,大會除了發放耀目的花外,並安排米奇老鼠、美妮老鼠及唐老鴨等卡通人物帶領學友進場,並送上米奇耳朵給他,以示歡迎加入迪士尼的開心大家庭,學友更被讚揚為娛樂品牌的代表,他對今次被委任為名譽大使感到很開心,聲言會積極參與推廣工作。

鍾意睇卡通片

學友表示,在剛過去的生日曾帶女兒到日本迪士尼玩,他笑言:「佢好鍾意去迪士尼玩,以後佢大把機會去,我人就大但思想細個,其實我都好幼稚,好鍾意睇卡通片。」記者打趣問他答應做大使,迪士尼有否讓他女兒一世免費入場?他笑說:「呢個好提議!」在旁迪士尼公關立即點頭應承,學友即笑說:「真係好,咁拿拿聲生多兩個!」

學友早與迪士尼斟妥擔任大使,但礙於合約關係一直守口如瓶:「年期、酬金都不能透露,我都係今朝出門口先話畀個女聽做迪士尼名譽大使,其實都因為佢令我做呢件事,以往拍戲我不能夠帶佢去,但做呢樣我可以帶佢去,我主持『迪士尼樂園奇妙世界』節目,佢又可電視度睇。」

另外,有消息指學友早前以三千萬元購入現時淺水灣寓所「怡峰」樓上一個複式單位,學友直認是作投資用途,但就否認有逾三億元收入,他說:「邊個講呀?係人都知唱片點賺到,唔好咁傻!」對於契妹林憶蓮(新聞 - 網站 - 圖片)與夫婿李宗盛宣布離婚,學友表示有致電憶蓮經理人慰問,對憶蓮將回港發展,他認為是一件好事。

頁: [1]
查看完整版本: 學友帶挈女兒一世免費→雙魚座 於 2004-07-23 09:22:22